SCHETS #12 Joris Thys

Blanco

Joris Thys is een illustrator pur sang en maakt dus tekeningen die ergens bijhoren, … We duiken samen onder zijn tekentafel in een wilde stapel papier met daarop mannekes, gezapige beesten, wondere wouden met woeste planten, gekke figuren, … werelden waar je in verdwijnen kan.

We kiezen een stukje van zo’n wereld, … een achtergrond uit 'Het grote kleine monster’, een kinderboek van Pim Lammens dat binnenkort uitkomt bij de Eenhoorn, met illustraties van …

Joris Theys
http://www.joristhys.be

Bio

BLANCO snuistert in schetsboeken van kunstenaars.

BLANCO is de noemer waaronder de atelierorganisatie NUCLEO haar platformfunctie uitbouwt. BLANCO biedt een venster op het werk van de bij NUCLEO residerende kunstenaars, met ruimte voor experiment, reflectie, ontmoeting en presentatie. BLANCO heeft een onderzoek- en presentatieplek in één van de ateliergebouwen van NUCLEO en treedt met verschillende projecten ook buiten de muren van de eigen panden. Zo stimuleert de organisatie haar kunstenaars om met hun werk in dialoog te treden met de wereld buiten het atelier.

BLANCO zoekt naar 'lege zones' in de stad en duikt nu en dan op met ingrepen en locatiegebonden projecten waarin kunstenaars afwisselend een invulling geven aan een specifieke plek. Deze keer slaat BLANCO de handen in elkaar met WeekUp en vult tweewekelijks een leeg stukje van de alombekende papieren cultuuragenda. BLANCO gaat hiervoor op zoek naar ideeën, onaffe zaken en aanstalten tot … in de vaak verborgen en ongeziene schetsboeken van kunstenaars.

U zag deze toch ook?