SCHETS #2 Haider Jabbar

Blanco weekup2

Haider schets op losse vellen en in boekjes, … De schetsen zijn soms een voorbode van een schilderij, of ze bestaan omdat er tijd te doden viel, of omdat het tekenen bijna ritueel deel uitmaakt van het koffie drinken. Of omdat er iets zit, vanbinnen, … Vaak zijn het mensen, figuren, vrienden, familie in moeilijke omstandigheden vertelt Haider, in een soort staat van ‘fake happiness’. De schets die we kiezen geeft Haider nog snel de titel 'goodbye mom’, … en geeft zijn gestorven moeder opnieuw die laatste kus.

https://www.facebook.com/Haider-Jabar-803244423098186/

Bio

BLANCO snuistert in schetsboeken van kunstenaars.

BLANCO is de noemer waaronder de atelierorganisatie NUCLEO haar platformfunctie uitbouwt. BLANCO biedt een venster op het werk van de bij NUCLEO residerende kunstenaars, met ruimte voor experiment, reflectie, ontmoeting en presentatie. BLANCO heeft een onderzoek- en presentatieplek in één van de ateliergebouwen van NUCLEO en treedt met verschillende projecten ook buiten de muren van de eigen panden. Zo stimuleert de organisatie haar kunstenaars om met hun werk in dialoog te treden met de wereld buiten het atelier.

BLANCO zoekt naar 'lege zones' in de stad en duikt nu en dan op met ingrepen en locatiegebonden projecten waarin kunstenaars afwisselend een invulling geven aan een specifieke plek. Deze keer slaat BLANCO de handen in elkaar met WeekUp en vult tweewekelijks een leeg stukje van de alombekende papieren cultuuragenda. BLANCO gaat hiervoor op zoek naar ideeën, onaffe zaken en aanstalten tot … in de vaak verborgen en ongeziene schetsboeken van kunstenaars.

U zag deze toch ook?