SCHETS #29 Naomi Kerkhove

Blanco

“ik teken door en door, … en door”

Mijn ‘getekende stukken’ worden gemaakt in stukjes, over over een verloop van tijd. Een tekening hou ik moeilijk plat en geef ik bijna gedwongen een extra dimensie, de drang naar 3D”

naaien
tekenen
tekenen
naaien
patronen

en ik ben bezig met de twee kanten
voor en achter
even belangrijk

http://naomikerkhove.be

Bio

BLANCO snuistert in schetsboeken van kunstenaars.

BLANCO is de noemer waaronder de atelierorganisatie NUCLEO haar platformfunctie uitbouwt. BLANCO biedt een venster op het werk van de bij NUCLEO residerende kunstenaars, met ruimte voor experiment, reflectie, ontmoeting en presentatie. BLANCO heeft een onderzoek- en presentatieplek in één van de ateliergebouwen van NUCLEO en treedt met verschillende projecten ook buiten de muren van de eigen panden. Zo stimuleert de organisatie haar kunstenaars om met hun werk in dialoog te treden met de wereld buiten het atelier.

BLANCO zoekt naar 'lege zones' in de stad en duikt nu en dan op met ingrepen en locatiegebonden projecten waarin kunstenaars afwisselend een invulling geven aan een specifieke plek. Deze keer slaat BLANCO de handen in elkaar met WeekUp en vult tweewekelijks een leeg stukje van de alombekende papieren cultuuragenda. BLANCO gaat hiervoor op zoek naar ideeën, onaffe zaken en aanstalten tot … in de vaak verborgen en ongeziene schetsboeken van kunstenaars.

U zag deze toch ook?