SCHETS #6 Maarten De Saeger

Blanco

Illustrator, striptekenaar en Graphic novellist :) “Ik ben een tekenaar, geen kribbelaar” stelt Maarten terwijl we genieten van zicht op het begijnhof en de eerste sneeuw. “De schetsen die ik maak zijn dan meestal ook in functie van, … om personages in de vingers te krijgen, …” De stapels tekeningen worden niet bijgehouden en belanden dan ook bij het oud papier (op donderdag is er ophaling). En toch kiezen we samen een doodle, … een tekeningetje dat zomaar is ontstaan, … om tijd te doden, wachtend op de bus. Het papiertje hangt aan de muur in Maarten’s atelier, wat me toch het gevoel geeft dat het bijzonder is. * Maarten De Saeger www.maartendesaeger.be

Bio

BLANCO snuistert in schetsboeken van kunstenaars.

BLANCO is de noemer waaronder de atelierorganisatie NUCLEO haar platformfunctie uitbouwt. BLANCO biedt een venster op het werk van de bij NUCLEO residerende kunstenaars, met ruimte voor experiment, reflectie, ontmoeting en presentatie. BLANCO heeft een onderzoek- en presentatieplek in één van de ateliergebouwen van NUCLEO en treedt met verschillende projecten ook buiten de muren van de eigen panden. Zo stimuleert de organisatie haar kunstenaars om met hun werk in dialoog te treden met de wereld buiten het atelier.

BLANCO zoekt naar 'lege zones' in de stad en duikt nu en dan op met ingrepen en locatiegebonden projecten waarin kunstenaars afwisselend een invulling geven aan een specifieke plek. Deze keer slaat BLANCO de handen in elkaar met WeekUp en vult tweewekelijks een leeg stukje van de alombekende papieren cultuuragenda. BLANCO gaat hiervoor op zoek naar ideeën, onaffe zaken en aanstalten tot … in de vaak verborgen en ongeziene schetsboeken van kunstenaars.

U zag deze toch ook?