SCHETS #7 Elise Debrock

Blanco

Elise vertelt makkelijk over haar werk. Na 5 minuutjes ijs breken ligt de vloer van haar atelier vol schilderijen, tekeningen en bijhorende verhalen. Een schilderij moet vrij zijn, dat betracht en wil ze, … zoals haar tekeningen die snel, los en zonder gêne op papier komen. Al babbelend kiezen we de tekening, of eigenlijk een pose, … gezellig opgetrokken, kleingemaakt. Ik beken zelf vaak te hurken en we ontdekken door het bekijken van een schilderij dat we haar (eens los van de mens) allebei vies vinden. Met de tekening onder de arm begeef ik me richting scanner en bedenk hoe bijzonder zo’n atelierbezoek eigenlijk is.

Bio

BLANCO snuistert in schetsboeken van kunstenaars.

BLANCO is de noemer waaronder de atelierorganisatie NUCLEO haar platformfunctie uitbouwt. BLANCO biedt een venster op het werk van de bij NUCLEO residerende kunstenaars, met ruimte voor experiment, reflectie, ontmoeting en presentatie. BLANCO heeft een onderzoek- en presentatieplek in één van de ateliergebouwen van NUCLEO en treedt met verschillende projecten ook buiten de muren van de eigen panden. Zo stimuleert de organisatie haar kunstenaars om met hun werk in dialoog te treden met de wereld buiten het atelier.

BLANCO zoekt naar 'lege zones' in de stad en duikt nu en dan op met ingrepen en locatiegebonden projecten waarin kunstenaars afwisselend een invulling geven aan een specifieke plek. Deze keer slaat BLANCO de handen in elkaar met WeekUp en vult tweewekelijks een leeg stukje van de alombekende papieren cultuuragenda. BLANCO gaat hiervoor op zoek naar ideeën, onaffe zaken en aanstalten tot … in de vaak verborgen en ongeziene schetsboeken van kunstenaars.

U zag deze toch ook?