SCHETS #8 Thijs Desmet

Blanco

Thijs Desmet is een echte (strip-)tekenaar. Hij kribbelt in functie van zijn verhalen. Thijs werkte de afgelopen 2 jaar aan een boek — Van Roken Ga Je Dood — dat binnenkort uitkomt bij uitgeverij Bries.

Hij toont me zijn proces. Het snel snel bijééngetekende storyboard, … de versie met een tweede layer op kalkpapier voor kleur, … Behoorlijk arbeidsintensief allemaal.

Bijna sloop de echte wereld in het boek. De schets die we kiezen werd getekend net na aanslagen in bxll (maart 2016) en toont één van de twee hoofdpersonages aan een donker ontploffingsgat. Het haalde het boek allemaal dan toch maar liever niet.

www.thijsdesmet.com

Bio

BLANCO snuistert in schetsboeken van kunstenaars.

BLANCO is de noemer waaronder de atelierorganisatie NUCLEO haar platformfunctie uitbouwt. BLANCO biedt een venster op het werk van de bij NUCLEO residerende kunstenaars, met ruimte voor experiment, reflectie, ontmoeting en presentatie. BLANCO heeft een onderzoek- en presentatieplek in één van de ateliergebouwen van NUCLEO en treedt met verschillende projecten ook buiten de muren van de eigen panden. Zo stimuleert de organisatie haar kunstenaars om met hun werk in dialoog te treden met de wereld buiten het atelier.

BLANCO zoekt naar 'lege zones' in de stad en duikt nu en dan op met ingrepen en locatiegebonden projecten waarin kunstenaars afwisselend een invulling geven aan een specifieke plek. Deze keer slaat BLANCO de handen in elkaar met WeekUp en vult tweewekelijks een leeg stukje van de alombekende papieren cultuuragenda. BLANCO gaat hiervoor op zoek naar ideeën, onaffe zaken en aanstalten tot … in de vaak verborgen en ongeziene schetsboeken van kunstenaars.

U zag deze toch ook?