SCHETS #9 Steven Messiaen

Blanco
“Ik ben een beelddenker” — zegt Steven Messiaen — “Ik schets in mijn hoofd en weet meestal hoe de dingen die ik ga maken er uit zullen gaan zien.”
Steven maakt wel voorstudies in functie van het maken van bv een installatie. Zo zoekt hij de juiste kleuren door het maken van een schilderij, maakt hij reeksen foto’s met poses van mensen en objecten waarmee hij aan het puzzelen slaat, … Die onderzoekjes dragen meestel een bepaalde finaliteit en estethiek in zich, en zijn daardoor werkjes op zichzelf.

“De kleine dingen des levens, … dagdagelijkse gelijkenissen fascineren mij” benadrukt Steven nog op het einde van ons gesprek. We staan ’s ochtends allemaal op, … maar hoe? Welke dingen doen we hetzelfde maar net dat tikkeltje anders, …

awake

Bio

BLANCO snuistert in schetsboeken van kunstenaars.

BLANCO is de noemer waaronder de atelierorganisatie NUCLEO haar platformfunctie uitbouwt. BLANCO biedt een venster op het werk van de bij NUCLEO residerende kunstenaars, met ruimte voor experiment, reflectie, ontmoeting en presentatie. BLANCO heeft een onderzoek- en presentatieplek in één van de ateliergebouwen van NUCLEO en treedt met verschillende projecten ook buiten de muren van de eigen panden. Zo stimuleert de organisatie haar kunstenaars om met hun werk in dialoog te treden met de wereld buiten het atelier.

BLANCO zoekt naar 'lege zones' in de stad en duikt nu en dan op met ingrepen en locatiegebonden projecten waarin kunstenaars afwisselend een invulling geven aan een specifieke plek. Deze keer slaat BLANCO de handen in elkaar met WeekUp en vult tweewekelijks een leeg stukje van de alombekende papieren cultuuragenda. BLANCO gaat hiervoor op zoek naar ideeën, onaffe zaken en aanstalten tot … in de vaak verborgen en ongeziene schetsboeken van kunstenaars.

U zag deze toch ook?